Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość
Goście są oddzieleni od pracownika recepcji przezroczystą płytą plexi
Czas obsługi Gości ograniczyliśmy do minimum, zachowując przy tym kompleksową obsługę klienta
Pracownicy Recepcji obsługują Gości w maseczkach ochronnych/ przyłbicach oraz jednorazowych rękawiczkach
Zapewniamy dostęp do środków dezynfekujących dla Gości w holu recepcyjnym
Zachęcamy Gości do dezynfekcji rąk przed rozpoczęciem procesu meldunku
Blat recepcji, telefony, terminale płatnicze i inne powierzchnie ogólnodostępne są regularnie dezynfekowane przez pracowników
Podczas meldunku informujemy Gości o obowiązujących procedurach bezpieczeństwa w obiekcie oraz prosimy o stosowanie się do wytycznych
Istnieje bezwzględny zakaz przebywania w pokoju hotelowym lub apartamencie osób niezameldowanych
Na bieżąco dezynfekujemy karty do pokoi
Codzienne ozonujemy, wietrzymy i dezynfekujemy całą przestrzeń Recepcji
POKOJE
Ozonujemy oraz dezynfekujemy każdy pokój hotelowy, bądź apartament po wyjeździe Gości
Wietrzymy pokoje hotelowe oraz apartamenty po każdym pobycie przez co najmniej 15 minut
Każdy pokój hotelowy lub apartament jest generalnie sprzątany , a wszystkie powierzchnie takie jak blat, klamki, włączniki, pilot do telewizora oraz wyposażenie aneksu kuchennego (lodówka, naczynia, zastawa) są dezynfekowane przez Naszych pracowników specjalnymi środkami odkażającymi
Pracownicy sprzątający pokój lub apartament są wyposażeni w maseczki ochronne i rękawice jednorazowe, które są utylizowane po zakończeniu sprzątania danego pokoju lub apartamentu
W trosce o bezpieczeństwo, usunęliśmy z pokoi oraz apartamentów zbędne przedmioty i dekoracje, informatory
Zapewniamy możliwość zakupu na recepcji maseczek ochronnych i płynów do dezynfekcji
Serwowanie posiłków
Uruchomienie gastronomii
Codziennie ozonujemy pomieszczenia ogólnodostępne
Codziennie wietrzymy pomieszczenia ogólnodostępne
Przed wejściem na jadalnię udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym, a Gości prosimy o dezynfekcję rąk
Pracownicy kuchni wykonują swoje obowiązki wyposażeni w maseczki ochronne oraz jednorazowe rękawiczki
Ograniczyliśmy liczbę osób jednocześnie spożywających posiłki z zachowaniem bezpiecznych odległości stolików co 2 metry, w wyznaczonych strefach
Dezynfekujemy stoliki, krzesła i zastawę stołową po każdym Gościu
Kucharze oraz pracownicy kuchni pracują w maseczkach ochronnych, jednorazowych rękawiczkach
Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy
Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną
We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów do części kuchennych. Dostawcy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu
SPOSÓB OBSŁUGI GOŚCIA
Na jadalni udostępniamy bogaty zestaw śniadań i obiadokolacji , które są serwowane przez kelnera.
Posiłki oraz ciepłe napoje serwujemy na zastawie. Zapewniamy metalowe sztućce oraz szkło do napoi zimnych, które regularnie wyparzamy i dezynfekujemy
Napoje podajemy do stolików
Brudna zastawa ze stołów jest zbierana podczas nieobecności gościa przy stoliku
Wprowadziliśmy podział serwowania posiłków na tury z przerwą na dezynfekcję stolików
POMIESZCZENIA OGÓLNODOSTĘPNE
W miejscach ogólnodostępnych, w tym w recepcji i przed windami udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym, miejsca te również systematycznie ozonujemy
Wszystkie powierzchnie ogólnodostępne regularnie ozonujemy, wietrzymy oraz dezynfekujemy
W częściach wspólnych wprowadziliśmy nakaz korzystania z maseczek
Ze szczególną dokładnością dezynfekujemy windy oraz toalety, poręcze na klatkach schodowych w częściach wspólnych
PRACOWNICY
Wszyscy pracownicy bezwzględnie przestrzegają zasad pracy w maseczkach ochronnych, rękawiczkach jednorazowych, odzieży ochronnej. Każdy pracownik regularnie dezynfekuje swoje narzędzia pracy oraz dba o higienę i czystość rąk
Przed wejściem do obiektu, mierzymy temperaturę każdemu pracownikowi. W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych pracownik jest natychmiastowo oddelegowany do domu
Zapewniamy nieograniczony dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla pracowników w przestrzeniach dostępnych dla pracowników
Wprowadziliśmy dodatkową dezynfekcję przestrzeni wspólnych dla pracowników – szatni, kuchni, pomieszczeń socjalnych oraz magazynów